Sport a pohybové aktivity

Reportáže z různých sportovních aktivit a událostí, nebo z různých pohybových aktivit. Víte o nějaké zajímavé sportovní akci, nebo pořádáte nějakou sportovní akci, která by stála za zdokumentování? Dejte nám vědět.

V sobotu 10. června 2023 se konal na Velkém náměstí v Kroměříži již 18. ročník přehlídky tanečních souborů, kroužků a klubů města Kroměříže a nejbližšího okolí. Na pódiu se od 9 hodiny vystřídalo na 50 různých uskupení a souborů, které ve zhruba 4,5 hodiny trvajícím programu předvedly své choreografie.

V sobotu 3. června 2023 se konal na Velkém náměstí v Kroměříži již 6. ročník akce Vybarvený běh. Letošního ročníku se zúčastnilo celkem 1672 registrovaných běžců. Nechyběl také bohatý doprovodný a kulturní program.

V neděli 26. března 2023 proběhla ve sportovní hale v Lipníku nad Bečvou taneční přehlídka lipenských tanečních skupin působících při Středisku volného času Lipník nad Bečvou. Vystoupilo na 203 tanečnic a tanečníků, hosté mažoretky Panenky z Hranic.

První sobota v novém roce, 7. ledna 2023 a s tím spojená tradiční akce - Novoroční výstup na hrad Helfštýn. Letos i díky vydařenému počasí se tato akce setkala s velkým zájmem lidí a hrad tak po zavírací době mohl ohlásit rekordní počet platících návštěvníků - 5265 lidí.

Na tři desítky otužilců a několik tisíc diváků dokázala přilákat v sobotu 31. prosince 2022 po dvouleté nucené pauze tradiční silvestrovská otužilecká plavecká show v řece Bečvě v Přerově. Otužilci se předvedli v nápaditých kostýmech a náramně si show užívali společně s diváky.

První sobota v novém roce bývá tradičně spjata s novoročním výstupem na hrad Helfštýn. Letos z důvodu kovidích opatření byla tato oblíbená a hojně navštěvovaná akce zrušena. Nicméně přesto jsme tradici dodrželi a spolu se stovkami dalších lidí jsme výstup na Helfštýn absolvovali.

V sobotu, na druhý svátek vánoční se uskutečnil ve Velké Bystřici již 15. ročník Štěpánského plavání. Na Štěpána si dali sraz na přehradě nejen místní otužilci, ale i z blízkého okolí. Z důvodu vládních opatření se letošní akce konala v menším rozsahu.

Od pátku 7. až do neděle 9. srpna 2020 hostil Lipník nad Bečvou významnou sportovní událost. Konaly se zde závody koloběžek pod názvem Lipenská výzva 2020, mistrovství Moravy a Slezska, druhé kolo Rollo ligy. Zúčastnilo se celkem téměř 150 závodníků.

V dnešní reportáži jsme podnikli v neděli 17. května 2020 další takový cykloturistický výlet po cyklostezce Bečva. Tentokrát jsme se zaměřili na úsek Lipník nad Bečvou, Hranice, Teplice nad Bečvou a zpět. Celou trasu jsme si projeli, abychom zjistili, v jakém je stavu, co vás může cestou potkat a upozornit na zajímavé místa, kde stojí za to se na...